Trzech kandydatów do objęcia stanowiska Roberto Martíneza

Belgijska federacja szuka następcy Roberto Martíneza. Na ten moment pod uwagę branych jest trzech kandydatów.

Belgia to jedno z największych rozczarowań tegorocznego mundialu w Katarze. Ekipa „Czerwonych Diabłów” niespodziewanie odpadła z rozgrywek już na etapie fazy grupowej ustępując miejsca Chorwacji oraz Maroko. Wraz z ostatnim gwizdkiem w meczu z Chorwacją zakończyła się przygoda Roberto Martíneza jako selekcjonera reprezentacji Belgii.

Zobacz również: Dawid Kownacki opuści Fortunę Düsseldorf!

Hiszpan przejął stery w ekipie Belgów w 2016 roku, jednak nigdy nie udało mu się w pełni spełnić oczekiwań kibiców. Królewski Belgijski Związek Piłki Nożnej nie zamierza rozpaczać za byłym już trenerem i w najbliższym czasie skupi się na sprowadzeniu nowego selekcjonera. Stacja RTBF poinformowała, że pod uwagę brane są trzy nazwiska – Thierry Henry, Vincent Kompany oraz Philippe Clement. Na ten moment nie wiemy jednak na kogo padnie wybór, gdyż sprawy są na bardzo wczesnym etapie. Decyzję belgijskiej federacji poznamy zapewne dopiero po mistrzostwach świata.