Selekcjonerem kadry zawsze powinien być Polak – mocne stanowisko kadrowicza

W drugiej połowie stycznia mamy poznać nazwisko nowego selekcjonera kadry piłkarzy. Wnioskując z wypowiedzi jednego z wiceprezesów PZPN, na liście znajdują się aktualnie trzy nazwiska, tylko jedno to Polak. Jacek Góralski nie ma wątpliwości w jakim kierunku powinniśmy iść.

Wypowiedzi uchylającej nieco rąbka tajemnicy udzielił „Nowinom” Mieczysław Golba, prezes Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej i zarazem wiceprezes PZPN ds. zagranicznych. Przyznał, że lista kandydatów się skraca i aktualnie znajdują się na niej trzy nazwiska: dwaj obcokrajowcy i Polak (można przypuszczać, że jest nim Jan Urban). „Mieliśmy trenera Polaka, więc wygląda to trochę tak, jakby przyszedł czas na kogoś z zewnątrz. Ale to narazie tylko przypuszczenie, nic pewnego” – powiedział Golba.

Trzech kandydatów na selekcjonera kadry! Wiceprezes PZPN zabrał głos

Z taką teorią nie zgodziłby się prawdopodobnie Jacek Góralski, który wyraził bardzo zero-jedynkowe stanowisko. Jego zdaniem selekcjonerem kadry zawsze powinien być Polak.

Góral wypowiedział te słowa po raz pierwszy w serwisie meczyki.pl, w kontekście Paulo Sousy:

On się nie zachował jak człowiek, odszedł z tej reprezentacji i z nikim się nie pożegnał. Nie powinien tak zrobić. Nie mam do niego żadnego szacunku. Zachował się bardzo źle wobec całej reprezentacji. Dla mnie, dla wszystkich piłkarzy i dla wszystkich ludzi w Polsce ważne jest, by selekcjonerem był Polak

Góralski aktualnie wraca do zdrowia, licząc na regularną grę w barwach Bochum. Nie grał od początku października, przegapił mundial w Katarze. W wywiadzie dla TVP Sport przyznaje, że z bólem serca oglądał mecze Polaków, niektóre tylko we fragmentach. I powtarza, że: ma nadzieję, że selekcjonerem będzie Polak.

Zarejestruj się w LV BET, odbierz 20PLN za darmo i postaw bez ryzyka!

DARMOWY ZAKLAD 20PLN + BONUS 3333PLN
Jeśli jeszcze nie masz konta w LV BET – możesz założyć je w kilka minut, odebrać 20PLN wyjątkowego bonusu na start specjalnie dla czytelników Łączy Nas Pasja i obstawić co tylko chcesz BEZ RYZYKA UTRATY WŁASNYCH ŚRODKÓW! Jak tego dokonać? Kliknij TUTAJ, aby przejść do rejestracji w LV BET i odbierz bonus dla nowych graczy.