Mocne oświadczenie kibiców Lecha Poznań!

Stowarzyszenie Kibiców Lecha Poznań opublikowało za pośrednictwem swoich mediów społecznościowych mocne oświadczenie, w którym ogłasza bojkot domowych meczów Kolejorza.

Zorganizowana grupa kibiców Lecha Poznań już w końcówce minionego sezonu straszyła władze klubu bojkotem, jeśli nie zostanie spełniony szereg żądań. Kibole Lecha domagali się przede wszystkim aktywności na polu transferowym, która zapewniłaby drużynie większą konkurencyjność w sezonie stulecia klubu. Głośno dopraszali się skutecznej walki o mistrzostwo i Puchar Polski. Nie chcą również widzieć na stanowisku dotychczasowego dyrektora sportowego Tomasza Rząsy.

Oczekiwania kibiców nie zostały spełnione, co pociągnęło za sobą kolejne oświadczenie. Ogłaszają w nim, że nie będą uczestniczyć w domowych meczach Lecha, ani „wspierać chytrusów i dusigroszy, bo „nikt nie chodzi do kina czy teatru na szmirę”.

Kibice Lecha, co ciekawe, zamierzają zachować swoją aktywność na meczach wyjazdowych.

Klub, który przez ostatnie pięć lat zarobił na transferach 40 milionów euro, przez ten czas wydał niespełna trzy. Nie zdobył żadnego trofeum, nie osiągnął żadnego sukcesu sportowego, wręcz przeciwnie – ogrywają nas na własnym stadionie zwykłe średniaki i w całej Polsce się z nas śmieją. Żaden piłkarz nie chce do nas przyjść, bo fatalnie zarządzany klub nie jest dla niego gwarantem rozwoju. Jest zwykły syf. Nikt nie chodzi do kina czy do teatru na szmirę z kiepskimi aktorami – tak samo nikt z nas nie pójdzie na stadion. Będziemy jeździć na wyjazdy i wspierać piłkarzy oraz nowy sztab szkoleniowy, ale tych chytrusów i dusigroszy wspierać nie będziemy. Dopóki pseudo dyrektor będzie w klubie oraz nie będzie tych „słynnych” transferów, nie będziemy chodzić na mecze w Poznaniu.

Oświadczenie opublikowane na profilu facebookowym „Kibice Lecha Poznań” opatrzone zostało wymownym zdjęciem…